UPDATE: KONY 2012 a devenit cel mai viral clip din istorie: 100 mil. vizualizări în 6 zile, potrivit unei cercetări realizate de Visible Measures.

Graficul a fost realizat luând în calcul versiunea originală a clipului, de pe Vimeo, dar şi interacţiunea spectatorilor cu acesta. Peste 500.000 de comentarii a strâns KONY 2012 până la ora actuală.
Regizat de Jason Russel, fondatorul ONG-ului Invisible Children (Copiii Invizibili), clipul îl prezintă pe Joseph Kony, cel mai căutat criminal de război al momentului şi liderul grupului rebel Lord’s Resistance Army (LRA), fondat în Uganda.

În prezent, armata LRA nu mai operează în Uganda, însă este activă în Congo şi în Sudan. În cei 26 de ani de existenţă, armata condusă de Joseph Kony a răpit peste 30.000 de copii şi a determinat strâmutarea a peste 2 milioane de alte persoane.

ONG-ul Invisible Children lucrează de 9 ani în scopul încheierii celui mai lung conflict armat din istoria Aficii. Mai multe informaţii pot fi găsite aici şi în clipul de mai jos:

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/Y4MnpzG5Sqc" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>