”KMG Internaţional salută încheierea astăzi la Beijing a memorandumului de înţelegere între compania naţională KazMunayGas Kazahstan şi CEFC China Energy Company Limited pentru crearea şi dezvoltarea la nivel internaţional a unui parteneriat strategic în sectorul de petrol şi gaze”, informează un comunicat al companiei. 

Acţiunile Rompetrol au explodat pe BVB

Cine sunt chinezii care vor să cumpere Rompetrol

Activele şi operaţiunile deţinute şi derulate de KMG Internaţional (KMGI) în Europa şi în regiunea Marii Negre vor sta la baza acestei platforme de dezvoltare, care va urmări atât creşterea performanţelor operaţionale şi financiare ale KMG şi ale subsidiarelor sale din afară Kazakhstanului, cât şi extinderea la nivel internaţional a activităţilor şi operaţiunilor de profil derulate de compania CEFC, se mai arată în comunicat.

În cadrul acestui memorandum, CEFC şi-a exprimat intenţia de a prelua o parte din acţiunile deţinute de KMG în cadrul KMGI şi în acest sens, a transmis către unicul acţionar – KMG o propunere de preluare. KMG Internaţional este deţinut integral de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.  KMG va lua în considerare continuarea livrărilor de ţiţei pe termen lung către subsidiarele KMGI pentru susţinerea şi extinderea operaţiunilor de profil ale acestora în Europa.

”Parteneriatul strategic va aduce beneficii companiilor KMG, CEFC şi KMG Internaţional şi va stabili cadrul necesar pentru viitoare proiecte comune şi va contribui la creşterea economică şi socială a zonelor în care acestea vor fi implementate, inclusiv în România”, potrivit aceleiași surse. JSC NC KazMunayGas este compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazakhstan, fiind deţinută integral de fondul naţional suveran Samruk-Kazyna. CEFC China Energy Company Limited este un mare jucător internaţional în sectorul energetic (petrol, gaz şi servicii financiare) şi derulează operaţiuni de profil în aproximativ 15 ţări. Cu o cifră de afaceri de circa 30,5 miliarde de euro în 2014 şi peste 20.000 de angajaţi în întreaga lume, compania s-a situat printre primele 500 cele mai importante companii capitalizate la nivel mondial şi printre primele 500 cele mai influenţe branduri la nivel mondial. KMG Internaţional NV deţine şi desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale, această având aproximativ 7.500 de angajaţi şi operaţiuni în 12 pieţe.

Acţiunile Rompetrol au explodat pe BVB

Cine sunt chinezii care vor să cumpere Rompetrol