Plasamentul a fost realizat în conformitate cu un program pe termen mediu de emisiuni de obligaţiuni în valoare de 10,5 miliarde de dolari, pus la punct de KMG şi subsidiara sa de finanţare KazMunaiGaz Finance Sub BV. 

Eurobondurile au fost emise în trei serii: obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani cu un randament anual de 3,875%, în valoare de 500 de milioane de dolari, obligaţiuni cu maturitatea la 10 ani cu un randament de 4,75%, în valoare de un miliard de dolari, obligaţiuni cu maturitatea la 30 de ani, cu un randament de 5,75%, în valoare de 1,25 miliarde de dolari. 

Compania subliniază că tranzacţia a beneficiat de un interes semnificativ din partea investitorilor internaţionali, în condiţiile în care cererile au depăşit 6,5 miliarde de dolari, ceea ce a permis KMG să îşi atingă volumul ţintă al emisiunii la un preţ atractiv. În plus, această tranzacţie a fost cea mai mare emisiune de eurobonduri a unei companii din Comunitatea Statelor Independente după 2014. 

JSC NC KazMunayGas este compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazahstan, cu activităţi de explorare, producţie, rafinare şi transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol şi gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport şi prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil. 

KMG International NV deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Moldova. Grupul derulează operaţiuni de upstream, servicii industriale şi la sondă. 

Compania Naţională KazMunayGas Kazahstan (KMG NC) şi CEFC au semnat în decembrie 2016, la Bucureşti, un acord care atestă angajamentul de a efectua tranzacţia de cumpărare a 51% din acţiunile KMGI de către compania chineză. Prin finalizarea în acest an a procesului de achiziţie a 51% din acţiunile KMGI, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacţiei, CEFC va contribui semnificativ la accelerarea dezvoltării companiei, atât la nivel local, cât şi în plan regional.
Sursa: Agerpres