Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj important în cadrul Summitului virtual HeforShe. Liderul României a subliniat că egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o premisă pentru o societate orientată spre viitor şi coeziune, iar țara noastră stă bine la acest capitol.

Klaus Iohannis spune că egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită

Președintele Klaus Iohannis spune că egalitatea dintre femei și bărbați este condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor. România are o legislație și o societate civilă puternică ce promovează egalitatea de gen, a adăugat șeful statului într-un mesaj video cu prilejul summitului HeforShe.

„Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare. Mai mult, participarea și leadershipul depline, egale și semnificative ale femeilor în toate domeniile stau la baza valorilor societăților democratice”, a transmis Klaus Iohannis.

România contribuie la mișcarea HeForShe

„România contribuie la mișcarea HeForShe cu o viziune integrată de promovare a egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați. Experiența românească include deja o legislație bine structurată, mecanisme instituționale, o societate civilă puternică și energică și un important sector academic. Șansele egale sunt promovate prin legislația și politicile noastre publice”, a mai explicat președintele.

Expertului în Egalitatea de Gen, un real succes

„Înființarea Expertului în Egalitatea de Gen, prin reforme legislative, a fost esențială pentru a sprijini implementarea strategiilor locale și naționale care vizează abordarea inegalităților de gen, precum și prevenirea și combaterea violenței domestice. Această nouă profesie creată a avut un impact pozitiv asupra societății românești”, a adăugat președintele.