Președintele Klaus Iohannis se declară dezamăgit de întâmplarea care a avut loc în urmă cu câteva zile, când jurnalista italiană Lucia Goracci a fost agresată de familia Șoșoacă.

Șeful statului susține că este vorba despre ”un incident absolut regretabil și totodată cere să se facă verificări la sânge, pentru ca astfel de incidente, care „până acum ar fi fost inimaginabile”, să nu se mai întâmple.

Totodată, Iohannis a adăugat că nu vrea să se antepronunțe și să aștepte decizia autorităților, care va confirma ce s-a întâmplat, de fapt, în casa senatoarei Șoșoacă.

„Un incident absolut regretabil. Trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Nu vreau eu să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare.

E posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor acțiuni. Solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care e absolut regretabil și, să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Reacția Poliței Române

De menționat este faptul că scandalul generat de senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns și în presa din Italia. Ministerului de Externe italian a intervenit și el și a cerut lămuriri guvernului de la București. La rândul ei, Poliția Română a dat explicații după ce jurnalista italiană a reclamat că ea și colegii ei au fost percheziționați fără motiv.

Mai exact, oamenii legii spun că Diana Șoșoacă i-a acuzat pe jurnaliști că au droguri la ei și că i-ar fi furat acte din birou.

„Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat de asemenea faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri.

Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, control în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase, și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Într-un interviu acordat pentru Rai Uno, odată cu întoarcerea sa în Italia, jurnalista agresată de familia Șoșoacă, Lucia Goracci a povestit că au fost clipe prin care nu credea că mai este în România.

„Deși eram în România, m-am simțit ca în Siria”, a declarat aceasta.