Scandalul politic al momentului a fost amplu dezbătut în emisiunea Contrapunct EVZ, la care a fost invitat consultantul politic Cozmin Guşă să comenteze scandalul din PNL. Atât Gușă, cât și jurnalistul Dan Andronic au arătat faptul că cel care este în spatele mișcărilor din PNL este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis.

“Acolo se întâmplă niște lucruri care, în mod normal, ne-ar duce cu concluzia că în spatele acestor acțiuni este Klaus Iohannis,” a declarat jurnalistul Dan Andronic, în cadrul emisiunii.

Consultantul Cozmin Guşă a remracat faptul că în interviul dat la Aleph News, Rareș Bogdan a avut trei situații în care, într-un fel, l-a învinovățit și pe Klaus Iohannis pentru această situație. Gușă a făcut referire la negocierile pentru formarea guvernului, Klaus Iohannis știind de cedările lui Ludovic Orban în favoarea USR. Mai mult, Klaus Iohannis a fost cel care a blocat inițiativa de a se forma un BPN al partidului în care să se ceară demisia lui Ludovic Orban.

La rândul său, Dan Andronic a confirmat informația potrivit căreia Klaus Iohannis l-a sunat pe Robert Sighiartău și i-a cerut să renunțe la convocarea Biroului Permanent Național.

“E limpede că Klaus Iohannis vrea să scape de Ludovic Orban, dar nu vrea să-și asume niște lucruri pe care chiar el i le-a dictat lui Ludovic Orban. Eu nu cred că Ludovic Orban s-a dus el să-i ofere ministerul Dezvoltării lui Kelemen Hunor fără să știe Klaus Iohannis chestia asta,” a declarat consultantul politic Cozmin Guşă.

Iohannis s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban (SURSE)

Informația vine mai ales în contextul în care surse politice arătau că în cursul zilei de luni, Klaus Iohannis s-ar fi întâlnit cu președintele partidului PNL, Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut astăzi o întâlnire cu președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Cei doi au discutat despre situația din partid, după ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lansat duminică seară un atac dur la adresa lui Orban, căruia i-a cerut demisia din fruntea partidului.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală şi că Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale. Declaraţiile au fost făcute duminică seara în cadrul emisiunii Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, l-a criticat pe preşedintele partidului, Ludovic Orban. El a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală şi că Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei