Președintel Klaus Iohannis va efectua, în perioada 21–23 ianuarie 2020, o vizită în Statul Israel, anunță site-ul oficial al Președinției.

În memoria Holocaustului

Deplasarea va avea loc cu prilejul participării la cea de-a cincea ediție a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism (Ierusalim, 23 ianuarie 2020).

Participarea Președintelui Klaus Iohannis la acest forum internațional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranței, a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale.

Întrevedere cu Președintele Israelului

În marja participării la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu Președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

Evenimentul, organizat de Fundația Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfășoară sub auspiciile Președintelui Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, și se va concentra pe consolidarea angajamentului global față de memoria Holocaustului și a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului și a rasismului.