„Aceste pantru tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de secție de terapie intensivă cu toată aparatura necesară și aceste unități evident vor putea fi folosite acolo unde este nevoie.

Acest lucur este pe de altă parte rezultatul unui parteneriat foarte frumos și vreau să subliniez acest lucru. Achiziția și dotarae acestor unități de terapie inteinsivă este rezultatul unei colaborarări foarte bune între autorități, mediul privat, firme, fundații persoane fizice, voluntari și iată că se poate”.

Potrivi șefului statului, dotările sunt de ultimă generație și vor fi folosite atunci când va fi nevoie de ele.

„Am vizitat aceste unități. Mi s-au prezentat dotările. Sunt dotări de ultimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele, vor fi extrem de utile. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, care din punctul meu de vedere este o foarte mare reușită. Au existat acțiuni de strângere de fonduri și vreau să mulțumesc și persoanelor fizice care au donat bani pentru acest proiect. Asta arată un nivel înalt de disponibilitate pentru a se implica în proiecte importante pentru societate și acest lucru mă bucură foarte mult”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis, îngrijorat pentru români

Totodată, președintele Iohannis s-a declarat îngrijorat de creșterea alarmantă a cazurilor din ultimele zile.

„Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat. Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți care sunt infectați cu nou lvirus și astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus și cred că este cazul să mai subliniez încă odată câteva lucruri.

S-a renunța la multe restricții și s-au luat anumite măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte clar. Virusul nu pleacă în vacanță. Virusul este în comunitate, virusul nu pleacă dacă votează sau nu vontează parlamentul sau opoziția. Am constat că în zona politică apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă”, a mai spus Iohannis.

„Feriți-vă de virus”

Șeful statului a făcut apel la români să respecte măsurile impuse de autorități și să se ferească de infectarea cu noul coronavirus.

„Dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț: masca de protecție, distanțarea socială, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricțiile, fiindcă ne dorim să revigorăm activitatea economică și alte lucruri estențiale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a vizitat joi cele patru unități mobile de terapie intesivă, care  sunt parte a sistemului național de urgență și sunt dotate complet cu 12 paturi, 12 ventilatoare, 12 monitoare și 12 console de injectomate.