Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare post-mortem a interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Mihai Constantinescu în semn de „apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi”.

Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din luna mai. El va fi înmormântat joi, la Cimitirul Ghencea Militar, la ora 14,00.

Mihai Constantinescu a cântat despre iubire, copii și animale, cu un stil unic și plin de optimism, memorabil pentru români de toate vârstele. Cântecele sale care au rămas în memoria tuturor sunt, printre altele, ”Un zîmbet, o floare”, ”Vitezomanul Gică”, ”Iubiți și câinii vagabonzi”, ”Maria” și, poate cel mai cunoscut, ”O lume minunată”.