Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de decorare a şefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Costică Alexandru Mîrşu, dar şi a Drapelului de Luptă al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Şeful statului i-a conferit viceamiralului Costică Alexandru Mîrşu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, în semn de „apreciere deosebită a profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul carierei militare, pentru contribuţia avută la modernizarea Forţelor Navale şi la promovarea imaginii Armatei României”, transmite Administrația Prezidențială.

Pe 15 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a lui Alexandru Mîrşu din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 iunie. În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile, i-au fost conferite de-a lungul carierei următoarele ordine și medalii: Crucea națională „Serviciul Credincios”, Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofițer, Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, Emblema de merit „În Serviciul Armatei României” cls. a II-a, Emblema Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Navale, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, cls. a III-a, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate.

Iohannis a conferit, joi, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfiinţare, în semn de „apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice, pentru contribuţia avută la promovarea imaginii Armatei României.