Klaus Iohannis a făcut prima mutare, iar acum iese la joc. Acesta a anunțat că va participa la mitingurile organizate de PNL pentru a face cunoscut referendumul. „Eu voi participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul, da”, a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

De altfel, PNL l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis la mitingurile pe care le va organiza la Iaşi şi Bucureşti, liberalii dorind ca mitingul din Capitală să se desfăşoare în Piaţa Victoriei. Ludovic Orban a declarat că liberalii i-au trimis invitaţie preşedintelui, dar încă nu au primit confirmarea participării acestuia. „Noi ne dorim să fie prezent şi, practic, să oferim ocazia să susţină referendumul pe care l-a declanşat şi să transmită mesaje către toţi cetăţenii români privitor la necesitatea implicării în acest referendum şi necesitatea votului în favoarea acestui referendum”, a spus liderul PNL.

„Partidul Naţional Liberal a declarat sprijinul total politic şi organizatoric pentru referendumul declanşat de preşedintele României, încă din momentul anunţării referendumului şi ca atare, oricând prezenţa preşedintelui României la evenimente ale Partidului Naţional Liberal, susţinător declarat al referendumului, este normală, firească şi de dorit”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 25 aprilie decretul referitor la întrebările pentru referendum. Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

  1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”