Fabrica Kirchhoff Automotive din Craiova a fost construită pe platforma industrială de lângă Ford Craiova şi va produce cea mai mare parte a componentelor pentru noul model Ford B-Max. Investiţia se ridică la circa 12 milioane euro, iar în noua fabrică, care se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, urmează să fie angajaţi, până la finalul acestui an, aproximativ 200 de oameni.

Potrivit reprezentanţilor Kirchhoff Automotive, unitatea din Craiova a fost construită în 11 luni de o echipă de angajaţi ai companiei din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda.

‘Suntem bucuroşi că împreună cu Ford Motor, prin investiţiile noastre în cel mai nou membru al Uniunii Europene, asistăm la construirea unei noi părţi din Europa. Industria automobilelor este una din industriile de vârf, cu efecte pozitive asupra dezvoltării economiei locale. Mai mult, avem încredere în climatul economic general din România şi în potenţialul acestei ţări. Industria auto este dinamică, iar tradiţia pe care România o are în ceea ce priveşte piaţa auto a facilitat deja procesul de recrutare de personal calificat’, a declarat Arndt Kirchhoff, preşedintele Kirchhoff Automotive.

În prezent în fabrica din Craiova lucrează aproximativ 70 de persoane, iar unitatea este dotată cu echipamente tehnologice de ultimă generaţie. Producţia pentru modelul Ford B-Max va demara la jumătatea lunii mai. Cei aproximativ 200 de angajaţi vor lucra cu echipamente tehnologice de ultimă generaţie, iar componentele de fier masiv care se vor folosi pentru B-Max vor fi aduse de la fabrica Kirchhoff din Ungaria, vor fi finisate la Craiova prin sudură în fix şi apoi asamblate în vehiculele produse în fabrica Ford.

La nivel mondial, Kirchhoff Automotive are în prezent aproximativ 10.000 de angajaţi, 29 de fabrici în 12 ţări şi a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de euro.