Lovitură grea încasată de Gigi Becali

Gigi Becali a suferit o lovitură majoră, deoarece Tribunalul București a respins cererea sa de a înființa propriul partid politic. Chiar înainte de începerea campaniei electorale, Becali a luat decizia de a-și lansa propria formațiune politică.

Patronul FCSB-ului a depus o cerere în instanță pentru înființarea noului partid, însă veștile nu sunt deloc favorabile pentru el, deoarece Tribunalul București a respins solicitarea.

Gigi Becali, unul dintre cei mai longevivi finanțatori din fotbalul românesc, și-a propus să înființeze propriul partid politic într-un an electoral crucial, cu patru etape de alegeri. Partidul Noua Gardă-Creștină Democrată ar fi trebuit să fie numele organizației pe care Becali intenționa să o aducă în peisajul politic al României.

Pe lângă Gigi Becali, pe lista petenților mai figurează Ionuț Luțu și Laurențiu Ionescu. Cu toate acestea, la mai bine de o lună și jumătate de la depunerea cererii, instanța a dat un răspuns privind solicitarea lui Gigi Becali. Tribunalul București nu a aprobat cererea omului de afaceri de a înființa un partid politic.

Gigi Becali, FCSB, fotbal
Gigi Becali / SURSA FOTO: Dreamstime

Hotărârea instanței poate fi atacată

Este important de menționat că decizia nu este definitivă și că Gigi Becali are posibilitatea să facă recurs. Tribunalul a decis să suspende judecarea cererii conform articolului 411 alineatul 1 punctul 2 din Codul de Procedură Civilă, până la soluționarea recursului. Acesta poate fi depus la Tribunalul București, instanța superioară ierarhică.

„Pronunţată, astăzi, 23.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe site-ul portal.just.ro.

Ionuț Luțu este cunoscut ca un fost fotbalist important, care în prezent este omul de încredere al finanțatorului FCSB. Pe de altă parte, Laurențiu Ionescu a fost implicat în organizarea cantonamentelor de la FCSB în trecut. Gigi Becali a avut anterior un partid politic care s-a desființat acum doi ani. El a fost președintele Partidului Noua Generație-Creștin Democrat.

”Dacă unul e handicapat și prost nu înseamnă că statul e hoț. Când unul este născut să fie slujitor nu poate să fie conducător. Eu cheltui toată averea mea pentru bunăstarea oamenilor. Să vina oamenii din stradă să facem un partid. Eu nu candidez, cheltui toți banii și pun pe altcineva să conducă țara”, spunea Gigi Becali.

Patronul de la FCSB a înființat cu ani în urmă Partidul Noua Generație și a fost membru în Parlamentul European în perioada iunie 2009 – decembrie 2012.