Judecătorii din Germania au decis că mahmureala se încadrează la boală şi că produselor pe bază de fructe nu le pot fi atribuite proprietăţi de tratare. Hotărârea a fost luată de o curte de justiţie din Germania. În discuție s-a aflat un caz deschis împotriva unui producător de băuturi.

Concret, o firmă a fost dată în judecată la Frankfurt, după ce a fost acuzată că susţine ilegal că produsele sale au calităţi anti-mahmureală.

În decizie, curtea a specificat că segmentul de „boli” include chiar şi schimbările temporare şi mici ale stării normale ale corpului. Produsele din fructe, inclusiv băuturile, nu pot fi vândute ca fiind capabile să prevină sau să trateze bolile.

„Prin boală poate fi înţeleasă chiar şi o mică sau temporară schimbare a stării sau activităţii normale a corpului”, s-a susținut de către aceștia. Aici sunt incluse oboseala, greaţa, durerile de cap deseori asociate mahmurelii şi pe care compania, al cărei nume nu a fost dezvăluit în hotărâre, susţine că produsele ei – precum shot-urile şi pudrele – le poate vindeca.