Administraţia Obama a interpretat greşit starea economiei americane, în sensul că a crezut că lucrurile stau mai bine decât erau în realitate. Acum, membrii administraţiei nu mai sunt chiar atât de optimişti.

„Sunt sceptic în ceea ce priveşte impactul programului de stimulare a economiei. Mă îndoiesc că va produce ceva bun, iar dacă va da rezultate, în mod sigur nu le vom vedea prea curând”, a declarat senatorul republican Mitch McConnell, după ce vicepreşedintele american Joe Biden a afirmat că starea economiei americane a fost greşit evaluată.

Rata şomajului, mult prea mare

Joe Biden a recunoscut că o rată a şomajului de 9,5% este mult prea mare în comparaţie cu estimarea de 8% pe care o spera să o obţină în urma planului de relansare.

Vicepreşedintele SUA încearcă să rămână optimist. Ca şi preşedintele Obama, Biden reaminteşte că cei 787 de miliarde de dolari sunt plănuiţi să fie cheltuiţi în 18 luni.

Critici pentru planul de relansare economică

Congresul Statelor Unite ale Americii a acceptat, la propunerea noii administraţii de la Casa Albă, un uriaş plan de relansare economică implicând investirea unei sume de aproape 800 de miliarde de dolari, însă planul a primit numeroase critici chiar înainte de a fi adoptat din cauza deficitului enorm pe care îl presupune.

SURSA: „Huffington Post”