Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, împlineşte vineri 78 de ani, la fix două luni înainte de instalarea sa la Casa Albă pentru a-i succede lui Donald Trump, consemnează AFP.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama va depune jurământul la 20 ianuarie 2021, devenind cu această ocazie cel mai vârstnic preşedinte din istoria Statelor Unite.

Nu s-a anunțat niciun eveniment

Echipa de campanie a lui Biden nu a anunţat niciun eveniment special pentru aniversarea de vineri.

Joe Biden avea prevăzute pe agenda zilei o întâlnire în fieful său din Wilmington, statul Delaware, cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (80 de ani) şi cu Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senat, care luni împlineşte 69 de ani.

Ce decizie a luat Joe Biden cu privire la carantinarea SUA

COVID continuă să facă ravagii în SUA, iar pe acest fond preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a făcut o declarație importantă. El a spus, joi, că nu va impune ”carantină naţională” în pofida recrudescenţei pandemiei de COVID-19 în Statele Unite în ultimele săptămâni, relatează AFP.

”Nicio circumstanţă nu ar putea justifica în opinia mea o carantină naţională totală. Cred că ar fi contraproductiv”, a declarat democratul, care urmează să se instaleze pe 20 ianuarie la Casa Albă, informează Agerpres.

Trebuie subliniat că SUA au înregistrat în 24 de ore, de miercuri până joi, 2.239 de decese cauzate de COVID-19, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins. Peste 200.146 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost identificate în acelaşi timp în ţară, cel mai grav afectată din lume.

Joe Biden a susținut în urmă cu câteva zile că “mulţi alţi oameni ar putea muri” în cazul în care Donald Trump va continua să blocheze transferul puterii către noua administraţie. Biden s-a consultat, luni, cu directorii generali ai unor companii de top din SUA şi cu liderii sindicatelor, iar apoi a susţinut o conferinţă de presă în Wilmington, statul Delaware. Acesta a afirmat că directorii generali şi liderii de sindicat sunt “gata să se unească” şi că “unitatea lor a fost extraordinară”.

Preşedintele ales spune că liderii de afaceri şi de sindicat au semnalat dorinţa de a coopera în vederea revigorării economiei afectate puternic de pandemie, însă mai întâi este nevoie ca pandemia să fie adusă sub control. Joe Biden a cerut Congresului să adopte programul de măsuri de susţinere.