Potrivit companiei de audit PricewaterhouseCoopers (PwC), piaţa de jocuri video a fost evaluată anul trecut la 56 mld. dolari şi a crescut cu peste 60% faţă de 2006, anul lansării consolei Nintendo Wii.
Industria jocurilor este de peste două ori mai mare decât industria muzicii înregistrate, aproape un sfert din afacerea cu reviste şi circa trei cincimi din industria filmului.
PwC previzionează că jocurile video vor fi sectorul media cu cele mai rapide creşteri în următorii ani, cu vânzări care se aşteaptă să crească la 82 mld. dolari până în 2015.
Cea mai mare piaţă este America, a cărei clienţi se estimează că vor cheltui în acest an 14,1 mld. dolari pe jocuri, în mare parte pe diferite tipuri de console. Consolele domină şi piaţa britanică, a cincea cea mai mare piaţă de jocuri din lume. În alte părţi din Europa, în particular în Germania, jocurile pentru PC sunt mai populare. China a întrecut Japonia, devenind a doua cea mai mare piaţă şi înregistrând una dintre cele mai mari rate de creştere, cu vânzări care au explodat cu 20% anul trecut.

SURSA: The Economist

Te-ar putea interesa și: