Primele retele au fost cele construite intre mai multe calculatoare. Ulterior, aparitia Internetului a complicat putin lucrurile, ivindu-se necesitatea conectarii unui numar foarte mare (de ordinul sutelor de mii) de utilizatori.
Daca in cazul retelelor de cateva calculatoare procedura era simpla si consta in instalarea softului pe calculatorul fiecarui jucator, pe Internet problemele sunt legate de viteza conexiunii si folosirea aceleiasi versiuni de soft. Aceasta pana cand au aparut primele portaluri dedicate jocurilor. In vreme ce jucatorii de Starcraft, CounterStrike sau FIFA prefera sa joace pe servere dedicate (datorita cerintelor de sistem care limiteaza numarul utilizatorilor), pe Internet au prins jocurile clasice: canasta, bridge, sah, table, biliard etc.
Acestea nu necesita un hardware ultraperformant, ci doar o conexiune buna la Internet. Zilnic sute de mii de utilizatori joaca pe unul dintre portalurile consacrate. „Printre acestia se afla si foarte multi romani”, spune Marcela Birzan, care joaca de patru ani bridge online. „Cred ca, dupa americani, ca numar suntem a doua natie prezenta pe astfel de portaluri. Cel mai mult se joaca canasta, hearts, table si sah”, continua Marcela.
Cu timpul, numarul jucatorilor a crescut neasteptat de mult, aparand necesitatea crearii unor cluburi inchise, unde accesul sa nu fie posibil decat contracost. In general, acestea s-au specializat pe anumite jocuri. Accesul pe portalul de bridge Swangames.com costa 60 USD/ an, dar, spre deosebire de alte site-uri asemanatoare, iti ofera posibilitatea de a-ti incerca fortele in compania unor jucatori mult mai competitivi decat cei de pe un site fara plata.    

Pogo.com
Daca intri pe acest site dupa orele 16:00, te vei minuna de numarul mare de romani prezenti aici. Jocurile care se bucura de cel mai mare succes in randul conationalilor nostri sunt hearts, table si sah. Sistemul de rating este mult mai bine pus la punct decat pe Yahoo.com. Un punct slab ar fi lipsa popularei canasta. Organizarea jocului este deficitara, foarte multi putand creste artificial in clasamente printr-o simpla conexiune de la doua calculatoare. Interfata este excelenta.

Zone.msn.com
Portalul de jocuri al producatorului de software Microsoft este cel mai complex din punctul de vedere al numarului de jocuri disponibile: peste o suta. In plus, spre deosebire de site-urile similiare, contine nu doar jocuri clasice (sah, bridge sau canasta), ci si jocuri de productie recenta, precum Age of Empires. Interfata nu este foarte prietenoasa, iar sistemul de rating lipseste. Accesul pe site este gratuit.
Site-uri cu plata

· Swangames.com este unul din site-urile de bridge online cu acces platit. Valoarea unui abonament variaza intre doi dolari pentru o saptamana si 60 de dolari pentru un an intreg. Valoarea competitorilor este net superioara, daca e sa facem o comparatie cu site-urile fara plata. Poti privi partidele in desfasurare ale unor jucatori consacrati si, de asemenea, beneficiezi de comentarii in direct.
· Okbridge.com se recomanda drept cel mai vechi club de bridge online, fiind infiintat in 1994 si reunind cateva mii de membri din intreaga lume. Abonamentul anual pe site este in valoare de 100 USD. Aici poti concura alaturi de jucatori de acelasi nivel sau te poti angrena in adevarate turnee, site-ul organizand concursuri dupa toate sistemele de punctaj.

Yahoo.com

Sectiunea de jocuri a unuia dintre cele mai vizitate portaluri este pe primul loc la capitolul numar de utilizatori si numar de jocuri. Aici poti juca de la sah, bridge sau table pana la biliard, MahJong sau Go. Punctele slabe tin de viciile de sistem, multi jucatori putand creste fraudulos in clasamente, si de designul destul de simplist. Totusi, este unul dintre cele mai usor de accesat portaluri de jocuri. In plus, accesul nu costa nimic.