Unul dintre cele mai celebre jocuri, Counter Strike, (CS) are un succes tot mai mare si la „gamerii” autohtoni. Aparut initial ca o conversie de Half-Life, jocul care in 1998 impunea noi standarde in domeniul jocurilor video, CS a devenit nu numai cel mai cautat joc prin salile pline de jucatori impatimiti dar chiar si un stil de viata. CS implica ca un jucator sa poata participa la o adevarata lupta sangeroasa pe viata si pe moarte in starpirea terorismului sau la dezvoltarea acestuia. Jucatorii pot opta pentru a „lupta” in echipa anti-teroristilor sau in echipa teroristilor, echipe formate din aproximativ 10 „luptatori” on-line.
Pentru a-si duce la indeplinire obiectivele, luptatorii au la indemana un adevarat arsenal de lupta: grenade, mitraliere de diferite tipuri, pistoale si chiar pusti cu luneta.
Impresionate de amploarea pe care a luat-o la noi in tara fenomenul CS, cateva firme s-au decis sa puna la punct cateva servere pe care „gamerii” sa isi incerce talentele de ucigasi, benevol. Cele mai frecventate astfel de servere pot fi gasite la www.computergames.ro, www.gameszone.ro, www.totalnet.ro.
„Primele clanuri si ligi profesioniste isi fac incetul cu incetul aparitia si la noi. Exista peste zece servere de CS, sustinute gratis de diverse firme sau Internet cafA