Noua lege va duce la închiderea celor 4.300 de case de pariuri. Cu o populație de 2,8 milioane de locuitori, înseamnă aproximativ casă de pariuri la 670 de oameni, o proporție foarte ,,ridicată” potrivit economistul Klodian Tomorri, scrie newsweek.ro

Și pariurile online sunt interzise, în timp ce noua lege vine cu restricții și pentru cazinouri, care se găsesc în prezent inclusiv în apropirea școlilor. De la 1 ianuarie 2019, se vor putea menţine doar cele situate în hoteluri de cinci stele în staţiunile turistice. 

Un studiu realizat de Universitatea din Tirana, arată că, un parior din patru a încercat cel puţin o dată să se sinucidă, iar 70% dintre aceştia au probleme psihologice. 

Guvernul a anunțat că se vor înfiinţa centre pentru ajutorarea foştilor pariori, dar nu se știe care vor fi deschise tot de la 1 ianuarie. 

Oficial, albanezii cheltuie între 140 şi 150 de milioane de euro pe an pe pariuri sportive. Însă dacă se iau în calcul și pariurile inegale, guvernul de la Tirana estimează că cifra ar putea depăși 700 de milioane de euro.