Cele mai multe meserii vor fi preluate de roboţi. 30% din joburi sunt acum realizate de mașinării, iar specialiștii estimează că în următorii 3-4 ani vor dispărea peste 75 de milioane de locuri de muncă. Care sunt joburile viitorului şi care sunt cele care vor dispărea complet.

„Cred că trebuie să ne uităm la această spaimă cu încredere. Până în 2022, estimarea este că peste 40% din activităţile noastre vor fi fie făcute de roboţi, fie făcute alături de roboţi, aşa că, în loc să ne speriem că o să vină roboţii şi o să ne ia joburile, poate ar trebui să înţelegem mai bine ce înseamnă noile tehnologii şi cum putem să profităm şi noi ca indivizi şi noi ca industrie şi noi ca ţară”, a declarat Ciprian Stănescu, expert în inovație pentru Digi24. .

Care vor fi meseriile viitorului?

”Sunt foarte multe joburi în viitor pentru care se pot pregăti, dar cel mai important este să aibă nişte abilităţi care să îi aducă acolo. De la empatie la leadership, la gândire critică şi analitică până la o înţelegere mai bună a diferenţelor culturale. Joburile viitorului variază de la ingineri în nanotehnologie sau ingineri în tehnologie eoliană si solară, până la designeri de părţi ale corpului”, a declarat Stănescu..