Ministrul Sănătății a reiterat vineri faptul că masca de protecție trebuie purtată în continuare în locurile aglomerate și la locul de muncă, afirmând că pericolele pandemiei de coronavirus sunt departe de a fi trecut.

”Referitor la deciziile CCR și motivarea apărută ieri menționez că lucrăm în acest moment la un proiect de lege.

”Situația este sub control”

Tot ce ține de carantină, tot ce ține de izolarea la domiciliu, rămân în continuare recomandări, atât pentru populație, cât și pentru corpul medical.

Izolarea trebuie să continue, iar recomandările privind izolarea pe care le-am făcut trebuie să rămână baza.

Avem în acest moment un corp medical care ține situația sub control”, a spus Nelu Tătaru.

”Menționez că pentru cei care primesc recomandarea pentru izolare, indiferent de decizia CCR, rămâne articolul din Codul Penal care stipulează zădărnicirea bolilor.

Suntem în măsură să gestionăm legislativ toate măsurile care trebuie adoptate, în contextul epidemiologic, dar avem nevoie de sprijinul Parlamentului și al opiniei publice.

Echipe mărite de control

Avem în continuare focare în desfășurare și focare care se nasc, dincolo de cele cunoscute deja”, a adăugat ministrul Sănătății.

Iar secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat, în cadrul aceleaiași conferințe de presă,  suplimentarea echipelor care acționează în teren pentru verificarea respectării regulilor sanitare.

”Am stabilit organizarea unor acțiuni cu efective mărite vizând mai multe zone aglomerate, atât în urban cât și în rural.

Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni, dar acolo unde vor fi constatate încălcări ale legii se vor lua măsuri ferme”, a spus Despescu.