Iulius Group a anuntat ca va continua investitia in primul ansamblu urbanistic de tip „lifestyle center” din Romania, Palas Iasi, majoritate obiectivelor proiectului urmand sa fie finalizate in prima parte a anului 2010. Compania a anuntat, de asemenea, ca are asigurata integral finantarea pentru Palas Iasi din partea unor mari banci europene.

Astfel, zona comerciala a proiectului, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 57.000 mp, va fi finalizata si deschisa publicului in prima parte a anului viitor. Potrivit companiei, componenta comerciala de la Palas este unica in Romania prin structurarea pe doua modele de succes: shopping street si shopping mall. Astfel, Palas Mall si Palas Shopping Street vor cuprinde in total 150 de magazine care vor gazdui branduri internationale in premiera in Romania, dar si branduri nationale, o zona de foodcourt cu specific international, cinematograf multiplex, restaurante, cafenele, gelaterii si o gama diversa de magazine si de ancore.

Reprezentantii companiei Assmann Beraten+Planen, care asigura managementul proiectului Palas, si-au propus ca, la inceputul anului viitor, sa finalizeze zona de entertainment, cea pietonala si parcul din cadrul ansamblului. Royal Park va fi cel mai mare parc amenajat din estul Romaniei, cu o suprafata de aproximativ 50.000 mp si va cuprinde un patinoar, pista de role si skateboard, spatii de joaca pentru copii, fantani arteziene si amfiteatru in aer liber.

Tot in prima parte a anului 2010, cele doua cladiri de birouri clasa A din cadrul ansamblului Palas, vor fi complet finalizate si vor deveni operationale. „13.500 mp de spatii de birouri, vor imbogati piata de profil locala. Amplasate in imediata vecinatate a principalelor institutii din Iasi, cele doua imobile de birouri, Platinum si Rodium, vor avea sali de conferinta, facilitati si finisaje ultramoderne, acces la parcarea subterana si la o intreaga gama de servicii”, au declarat reprezentantii Iulius Group. Parcarea subterana,care a absorbit o investitie in valoare de peste 50 milioane de euro, va deveni si ea functionala concomitent cu inaugurarea zonei comerciale si zonei de birouri clasa A.

Si componenta hoteliera din cadrul ansamblului urbanistic va prinde contur, structura si partea de finisaje interioare urmand a fi finalizate in prima decada a anului viitor. De asemenea, constructorii vor intensifica lucrarile la structurile si interioarele cladirilor cu destinatie rezidentiala.

„In santier se va lucra in ritm sustinut astfel incat, pana in primul trimestru al anului viitor, la Palas sa devina functionale zona comerciala, cea de office, entertainment, parcarea subterana si parcul”, a declarat Joachim Jörger, managerul de proiect al ansamblului Palas, reprezentantul Assmann Beraten+Planen.

La sfarsitul anului trecut, Iulius Group a inaugurat Showroom-ul Rezidential Palas, cel mai mare si mai modern centru de vanzari imobiliare din Moldova. Cu o suprafata desfasurata de 1.000 mp pe doua niveluri, showroom-ul include doua apartamente la scara reala, complet utilate si mobilate pentru a crea atmosfera autentica a locuintelor Palas.

Ansamblul urbanistic Palas va absorbi o investitie de 250 milioane de euro. Acesta este amplasat in zona centrala a Iasiului si cuprinde, pe langa cladiri rezidentiale, si o zona comerciala, cladiri de birouri clasa A, hoteluri de 4 si 5 stele, cea mai mare parcare subterana din Romania (peste 3.000 de locuri) si cel mai mare parc amenajat in estul Romaniei (50.000 mp).

SC Iulius Group SRL a fost infiintata in 1991 de catre Iulian Dascalu. In prezent, compania detine patru mall-uri in Iasi, Timisoara, Suceava si Cluj. Compania are in desfasurare lucrarile ansamblelor rezidentiale Saphir de la Timisoara si Palas din Iasi.

Sursa: Iulius Group