Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat miercuri seară că țara va fi închisă, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Astfel, granițele vor fi închise, conform anunțului făcut de Conte. În plus, Italia închide toate activitățile comerciale, mai puțin farmaciile, magazinele și supermarketurile alimentare, tansportul public, poșta și băncile.

Trebuie precizat că aproape 200 de oameni au murit doar miercuri în Italia din cauza coronavirusului. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea epidemiei.

Autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire.

Bilanțul total

Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

”Am transmis aseară că datele din regiunea Lombardia erau parţiale, iar astăzi avem cifrele actualizate. Numărul ar putea părea ridicat, dar în realitate tendinţa de creştere este din ultimele zile”, a explicat Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.