Israelul anunță că va riposta dur: Armata israeliană știe ce are de făcut, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului la București.

Sute de persoane sunt în acest moment într-o situație foarte gravă în Israel, fiind silite de ploaia de rachete să se refugieze în adăposturile anti-bombardament.

Israelul anunță că va riposta dur. O persoană a murit și alte cinci au fost grav rănite

David Saranga a vorbit marți seară despre ploaia de rachete care a lovit orașul Tel Aviv în cursul zilei de marți.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas și au declanșat alarma în Tel Aviv. O persoană a murit și alte cinci au fost grav rănite, în urma atacului.

“E ca și cum putem să vedem mai mult de 150 de rachete, erau lansate către Tel Aviv. Acțiunea a început ieri, când organizația teroristă Hamas a lansat rachete către Ierusalim.

Acesta a fost primul lucru pe care Hamas l-a făcut și astfel a continuat. După ora 09.00 seara a început această ploaie de rachete asupra Tel Aviv.

În orașul Holon a fost lovit un autobuz, este orașul în care mama mea locuiește așa că eu cunosc foarte bine zona”, a declarat ambasadorul Israelului la București, potrivit antena3.ro.

”Guvernul israelian nu poate să rămână fără să răspundă la această provocare”

Întrebat despre numărul de persoane rănite în urma atacului, ambasadorul Saranga a explicat:

“O femeie, în vârstă de 60 de ani, care nu a reușit să intre în adăpost a murit și avem încă cinci persoane care sunt grav rănite, dar vorbim despre sute de persoane care sunt într-o situație foarte gravă.

În Tel Aviv și nu numai în Tel Aviv, lumea este în adăposturi, copii și familii sunt în adăpost. Este foarte periculos acum să călătorească afară.

Este o linie roșie pe care Hamas, organizația teroristă, a trecut-o și Guvernul israelian și armata israeliană trebuie să facă tot ce trebuie pentru a apăra cetățenii și pentru a transmite acest mesaj, că au trecut o linie roșie și Guvernul israelian nu poate să rămână fără să răspundă la această provocare”, a mai declarat David Saranga, potrivit sursei citate.

Hamas a anunțat că va lovi dur Israelul, după ce forțele israeliene au distrus o clădire de 10 etaje din Fâșia Gaza, în care își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene.

Aeroportul Ben Gurion a fost închis

Armata israeliană a lovit în sediul Hamas, ulterior începând o ploaie de rachete asupra orașului Tel Aviv.

Ambasadorul David Saranga a anunțat marți seară pe contul său de Twitter că o rachetă a lovit zona Holon, la 3 km sud de Tel Aviv.

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim.

Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

O altă rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite în Holon, inclusiv șoferul, care se află în stare critică. Alte trei persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au suferit răni medii, în urma atacului.

Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru.