Compania israeliana Israel Land Development a obtinut drepturile de constructie pentru un proiect rezidential in cartierul bucurestean Pantelimon, de pe urma caruia estimeaza ca va obtine venituri de circa 270 milioane de euro avand o marja de profit de 31%.

Potrivit Globes, compania va construi 1.488 apartamente in 12 blocuri si 10.000 mp spatii comerciale pe un teren cu o suprafata totala 5,4 hectare, achizitionat in mai 2006. Proiectul va fi dezvoltat in patru etape, prima incluzand 615 locuinte in cinci blocuri. Marketarea acestor unitati va fi demarata in luna septembrie.

“E o mare oportunitate pentru noi, avand in vedere lipsa de terenuri cu suprafete mari din Bucuresti. Estimez ca acest proiect va genera profituri mai mari decat un altul similar pe care il dezvoltam in Varsovia”, sustine presedintele CEO al dezvoltatorului, Ofer Nimrodi.

In prezent, Israel Land detine terenuri destinate dezvoltarii a 3.500 de apartamente in Polonia, Romania si Republica Moldova. Anuntul facut in legatura cu obtinerea autorizatiei de constructie pentru proiectul din Pantelimon a generat o crestere a valorii actiunilor Israel Land cu 13%, compania fiind listata la bursa de la Tel Aviv.

Sursa: Globes