Anul trecut, compania şi-a schimbat numele din Italo Suisse, întrucât compania nu avea nicio legătură cu niciuna dintre cele două ţări. Acum, producătorul belgian este nevoit să renunţe şi la numele de ISIS, care este şi acronimul "Islamic State in Iraq and Syria".

În luna iunie, gruparea jihadistă şi-a schimbat numele în Stat Islamic, evident fără a ține seama de producătorul de ciololată (sic!), dar firma a avut de suferit din cauza similitudinii denumirilor.

Compania de ciocolată a fost înfiinţată în 1923, iar primul său nume, Italo Suisse, a fost ales pentru că fondatorul a învăţat să facă afaceri în Italia şi Elveţia. În 2013, conducerea firmei a decis să o redenumească.

"Am ales denumirea ISIS pentru că este numele brandului bomboanelor şi tabletelor noastre de ciocolată. Dacă am fi ştiut că există o organizaţie teroristă cu acelaşi nume, nu l-am fi ales niciodată", a declarat directorul de marketing, Desiree Libeert.

Clienţii internaţionali ai companiei au spus că nu mai pot să expună ciocolata ISIS, din cauza reacţiilor negative ale clienţilor faţă de numele acesteia, a explicat Libeert.

Producătorul belgian, care fabrică peste 5.000 de tone de ciocolată pe an şi are o cifră de afaceri de circa 44,17 milioane de dolari, se va numi Libeert, numele de familie al proprietarilor acesteia.