Irlanda a început o anchetă cu privire la cazuri de copii născuţi morţi. Covid-19 ar putea fi cauza

Mai exact, potrivit ultimelor informații, Irlanda a deschis o anchetă cu privire la cazuri de copii născuţi morţi, care ar putea avea drept cauză covid-19. Anunțul a fost făcut de medicul-şef al Iralndei Ronan Glynn, potrivit news.ro. 

Potrivit acestuia, autorităţile sanitare irlandeze urmează să ancheteze cu privire la patru cazuri de copii născuţi morţi care ar putea avea legătură cu epidemia covid-19.

Mai exact, medicul șef, Ronan Glynn a declarat în fața presei faptul că autorităţile irlandeze au fost semnalate preliminar cu privire la ”patru cazuri de copii născuţi morţi, potenţial asociate unei boli denumite «covid placentis»”.

Medicii legiști au și ei varianta lor. Mai exact, toți cei care au fost implicați și care au semnalat cauzele susțin că femeile însărcinate au fost testate cu noul coronavirus, iar apoi au născut un copil mort.

Ce au descoperit medicii legiști

În ceea ce privește cauza morții bebelușului, potrivit sursei citate, aceasta este reprezentată de o infecţie a placentei cu covid-19. În acest context, adjunctul medicului șef a anunțat cercetări amănunțite pentru a afla adevărul.

”Cercetări suplimentare este necesar să fie efectuate”, pentru ca aceste rezultate să fie confirmate, a anunţat adjunctul medicului-şef. Totodată, acesta a mai subliniat faptul că ”nu poate oferi prea multe detalii, pentru că nu există prea multe în acest stadiu”.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Irlanda, la fel ca și în restul europei. Potrivit unui ultim bilanţ oficial, Irlanda înregistrează 4.396 de morţi din cauza pandemiei covid-19. Totodată, pentru a putea ține pandemia sub control și pentru a putea proteja populația, Irlanda se află în prezent în mijlocul celei de a treia izolări.

Țara a înregistrat în luna ianuarie cel mai mare nivel de infectare pe cap de locuitor din lume, motiv pentru care, autoritățile au luat măsuri drastice.