O noua aplicatie dezvoltata de Google pentru iPhone, care permite utilizatorilor sa caute informatii prin comenzi vocale, nu intelege accentele britanice.

Programul high-tech a fost lansat cu mult fast in cursul acestei saptamani. El permite gasirea orarelor de cinema prin Google, sa afiseze fotografii si informatii sau sa efectueze conversii de sisteme valorice.

Posesorii de terminale iPhone pot descarca acest program gratuit, iar daca se va dovedi o aplicatie populara ar putea fi extinsa si altor tipuri de telefoane.

O demonstratie video postata pe site-ul Google il arata pe tehnicianul american Mike LeBeau solicitand unele informatii pe care le primeste in cateva secunde: fotografii ale podului Golden Gate, informatii despre calmarii uriasi, sau conversia gradelor Fhrenheit in grade Celsius.

Totusi, posesorii britanici de iPhone au constatat cu surprindere ca rezultatele cautarilor lor sunt doar franturi ale unor informatii nesolicitate.

Spre exemplu, cand britanicii au incercat sa caute „iPhone”, rezultatele au fost foarte variate. Un utilizator cu accent scotian a obtinut informatii despre sex si i-a fot recomandat un link pentru un site dedicat adultilor. La o a doua incercare, iPhone i-a oferit informatii despre sanius.

DE asemenea, si in cazul altor accente britanice, aplicatia iPhone a inteles in loc de cuvantul cautat „iPhone”, cuvinte precum „sora”, „Einstein”, „myspace”, sau „foc”.

Cele mai dese cuvinte intelese de aplicatie pentru cautarea vocala cu accente britanice au fost „gorila” si „chiuveta”.

Google a postat pe site-ul sau ca aplicatia este valabila momentan numai pentru vorbitorii de engleza americama.

Sursa: Telegraph