Ionuţ Stroe a declarat luni că numărul ministerelor, în Executivul coaliţiei, în actualele condiţii, este din punctul lui de vedere rezonabil. El a mai spus că reducerile pot viza bunurile şi serviciile, achiziţia de autoturisme, telefonie mobilă, mobilier, achiziţii care nu sunt neapărat urgente sau necesare.

Ionuţ Stroe a precizat în emisiunea Proiect de ţară: România, că în coaliţie nu se pune problema reducerii numărului de ministere.

”Nu cred că trebuie să punem problema în aceşti termeni, mai ales acum că este vorba de o coaliţie de guvernare, poţi să faci lucrul acesta de a comasa unele ministere dacă ai un Guvern monocolor, sau cel puţin aşa văd eu din experienţa mea politică situaţia”, a arătat Ionuţ Stroe.

Reducerile vor viza bunurile și serviciile

El a menţionat că, apropo de supleţea statului, reducerile pot viza bunurile şi serviciile, achiziţia de autoturisme, telefonie mobilă, mobilier, achiziţii care nu sunt neapărat urgente sau necesare.

”Numărul ministerelor, în actualele condiţii, este din punctul meu de vedere rezonabil”, a mai spus Stroe, precizând că prin comparaţie, Guvernul Dăncilă avea 27 de ministere.

Bătălia pe portofolii continuă

Noul Guvern ar putea fi instalat până la 1 iunie, iar Marcel Ciolacu va deveni următorul premier al României.

Coaliţia de guvernare continuă negocierile privind rotativa guvernamentală, iar acum se conturează şi viitoarele portofolii ministeriale. Întrebat despre componența viitorului guvern, premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că „ultimul cuvânt îl are premierul”, respectiv Marcel Ciolacu. Președintele liberalilor a mai spus că la Ministerul Finanțelor și-ar dori un membru de partid care „să fie și specialist”.

Nicolae Ciucă a refuzat să răspundă la întrebarea dacă va prelua portofoliul de viceprim-ministru și ministru al Apărării: „Haideți să nu dăm curs speculațiilor”.

Invitatul jurnaliștilor Dan Andronic și Robert Turcescu în podcastul HAI România de luni, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a adus cele mai proaspete detalii legate de rotativa guvernamentală, inclusiv despre modul cum vor fi împărțite portofoliile.

Chestionat de jurnaliștii EVZ dacă rotativa va mai avea totuși loc date fiind unele tensiuni între PNL și PSD, politicianul a afirmat că fără îndoială, acordul dintre cele două partenere principale la guvernare va funcționa în continuare. Mai mult, protocolul încheiat de PNL și PSD va fi respectat.