Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcție. Cine i-a luat locul în fruntea PSD Neamț

Ionel Arsene a decis să se autosuspende din funcția de președinte al filialei PSD Neamț, asta după ce un pod aflat în administrarea Consiliului Judeţean s-a prăbușit.

Social-democratul a fost întrebat dacă s-a autosuspendat cu adevărat din această funcție, iar el a confirmat informațiile.

Pe de altă parte, el a mai spus că președintele interimar al filialei PSD Neamț este preşedintele executiv Daniel Harpa.

Motivul autosuspendării din funcție

În urmă cu o săptămână, podul de pe drumul județean de la Luțca (comuna Sagna, județul Neamț) s-a prăbușit brusc în jurul orei 14:25. La momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o dubiță, iar ISU Neamț a precizat la momentul respectivă că șoferul camionului este rănit.

Podul a fost fost inaugurat în noiembrie 2021, dupa ce au fost finalizate complet lucrările care au costat milioane de euro și au durat peste un an de zile. În perioada lucrărilor, Ionel Arsene făcea vizite săpămânale și ședințe foto pe șantier, afirmând mereu că podul respectiv este una cele mai importante investiții făcute de către Consiliul Județean Neamț.

DNA a deschis un dosar de corupție pentru podul prăbușit

O zi mai târziu, Direcția Națională Anticorupție din Bacău anunța că a deschis un dosar de corupție cu privire la podul care s-a prăbușit recent în județul Neamț. Faptele de corupție menționate în dosar au legătură cu împrejurările în care podul a fost reabilitat, modernizat și consolidat. De asemenea, sunt luate în considerare și împrejurimile în care s-a redeschis circulația rutieră pe acest pod care s-a prăbușit.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass-media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele. La Serviciul teritorial Bacău – Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret. În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”, anunța DNA la vremea respectivă.

Podul nu putea fi dat în folosință

La scurt timp după ce podul s-a prăbușit, Ministerul Dezvoltării a anunțat că acest pod a fost nefinalizat și că nu putea fi dat în folosință.

”Lucrările la acest pod nu sunt finalizate şi recepţionate, aşadar, obiectivul nu putea fi dat în folosinţă”, susţine Ministerul Dezvoltării.