Ideile fostului jucător de tenis, Ion Țiriac, au fost, de-a lungul anilor, controversate și unele au născut dezbateri aprinse. Una dintre ideile sale au legătură cu premiile acordate în cadrul competițiilor. Acesta este de părere că premiile nu trebuie să fie egale pentru fete și băieți, deoarece tenisul masculin generează venituri mai mari.

Noua idee a fostului sportiv

De această dată, șeful Federației Române de Tenis a venit cu o idee care ar putea revoluțioa meciurile de tenis. Într-un interviu acordat pentru contul oficial de Facebook al Sports Festival, Ion Țiriac a explicat ceea ce și-ar dori să vadă în lumea tenisului.

”După părerea mea, tenisul, nu de pe vremea noastră, de acum 30 de ani, să zicem, era mult mai spectaculos decât este acum. Acum tenisul este mult prea repede, este foarte împărţit, ai ATP ai WTA, ai Grand Slam-urile. E foarte greu să ajungi la un context comun între toate aceste organizaţii şi să faci ceva bine pentru tenis.”, spune acesta.

Mingea ar trebui schimbată

Ion Țiriac a declarat în cadrul interviului că este de părere că mingea ar trebui mărită cu 10-15 procente pentru ca jocul să fie mai încet. Dacă acest lucru s-ar pune în practică, tehnica folosită de către jucători va avea un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii.

”După părerea mea, mingea trebuie mărită, şi eu cânt asta de 25 de ani, dar nu cu 1% sau 2%, ci cu 10-15%. Jocul se face mai încet şi tehnica are un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii de fiecare dată.”, a declarat Ion Țiriac, fostul jucător de tenis și actualul președinte al Federației Române de Tenis (FRT), în cadrul unui interviu pentru Sports Festival.