Maestrul consideră că proiectul serviciilor de informații este să-l păstreze pe șeful statului în funcție și că vom asista la campania „Klaus Iohannis președinte dormind”. Acesta a explicat la Antena 3 că președintele în exercițiu nu dorește să fie deranjat cu nimic și că îi lasă pe cei din instituțiile cheie să lucreze pentru el, iar aceștia își vor face treaba pentru că doresc să rămână în funcție.

Ion Cristoiu este de părere că în turul doi va intra Viorica Dăncilă, care va pierde în mod evident în fața adversarului său, care este deja câștigător în opinia lui. Celebrul jurnalist a mai spus și că singurul proiect de țară al lui Klaus Iohannis este legat de faptul că PSD este rău și cam atât. El i-a criticat în termeni duri și pe membrii de vază ai PNL, care îl lingușesc pe actualul președinte, dându-l exemplu pe Rareș Bogdan.

„Moțiunea va trece grație ALDE și Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar”, mai spune Ion Cristoiu, care crede că președintele o va lăsa în funcție temporar pentru că este suficient pentru moment ca impact electoral. El crede și că aceasta va rămâne la conducerea partidului și după eșecul de la prezidențiale pentru că se află undeva în mijlocul grupurilor de interese care se atacă pe la spate între ele.

„Klaus Iohannis va câștiga dormind,  DNA îl va lua primul pe Călin Popescu Tăriceanu, iar Laura Codruța Kovesi va reveni în forță”, mai spune jurnalistul, care crede că aceasta a reușit să reziste în ecuația puterii și acum tot datorită lui Florian Coldea.