Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat pe blogul său o analiză a turului doi al alegerilor prezidenţiale. El observă că se înfruntă şi de această dată, ca de obicei în istoria postdecembristă, candidatul Dreptei cu el al Stângii. Totuşi, Cristoiu nu consideră că rezultatul acestei zile poate aduce vreo surpriză: se ştie încă de anul trecut că preşedintele Iohannis va câştiga al doilea mandat, încă de când şi-a anunţat candidatura. Ce nu se ştie deocamdată este prezenţa la urne şi cât de mare va fi diferenţa între Iohannis şi Dăncilă. “Turul al doilea trebuie să fie dezvelirea solemnă a statuii lui Klaus Iohannis de Biruitor al Ciumei Roșii”, mai scrie Ion Cristoiu.

“Duminică, 24 noiembrie 2019, are loc al doilea tur al prezidențialelor. Se confruntă ca de obicei în postdecembrism candidatul Dreptei cu candidatul Stîngii.

Deși Presa Cartelului Pro-Iohannis întreține farsa unei confruntări umăr la umăr (asta pentru a face glorioasă, istorică, măreață Victoria lui Klaus Iohannis) nu există nici o îndoială că președintele în exercițiu va cîștiga. Se știe asta încă de anul trecut, cînd Klaus Iohannis a anunțat că va candida. Nu se știu însă diferența de scor (ca să apelez la un barbarism, cît de uriașă va fi această diferență) și prezența.

De precizat că Victoria lui Klaus Iohannis, pentru care se lucrează de vreun an și ceva, trebuie să fie la scor și în condițiile unei prezențe bune. Turul al doilea trebuie să fie dezvelirea solemnă a statuii lui Klaus Iohannis de Biruitor al Ciumei Roșii. Pentru a urmări cu competență aceste două lucruri, pun la dispoziția cititorilor o Sinteză a alegerilor parlamentare și prezidențiale postdecembriste, dominate de bătălia dintre Stînga și Dreapta”, este mesajul postat de Ion Cristoiu pe blogul său, urmat de o sinteză a alegerilor din 1990 şi până în prezent.