Înainte de închiderea campaniei electorale, Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj, prin intermediul unei postări pe Facebook. Paleologu îl acuză pe şeful statului că el este de vină pentru că PSD a ajuns la putere, nu poporul. “Dvs ați tot dat constant cîte o nouă șansă PSD-ului să ducă România spre ruină. Cum puteți vorbi de absenteism, cînd ați fost un președinte absent?”, scrie Paleologu.

“Nu, domnule Iohannis, nu poporul e de vină că PSD-ul a ajuns la putere, ci fabuloasa dvs contraperformanță ca președinte. Dvs ați tot dat constant cîte o nouă șansă PSD-ului să ducă România spre ruină. Cum puteți vorbi de absenteism, cînd ați fost un președinte absent și cînd ați absentat de la toate dezbaterile din campanie?

Într-o Românie normală președintele comunică cu societatea, într-o Românie normală președintele respectă poporul, într-o Românie normală fiecare candidat participă la dezbateri, pentru că dezbaterea este esența democrației”, este mesajul publicat de Theodor Paleologu pe pagina sa de socializare, ca răspuns la ultimul mesaj al preşedintelui Iohannis, în care şeful statului spunea că absenteismul din 2016 a adus guvernarea nocivă a PSD la putere.