Dacian Cioloș este unul dintre personajele care i-ar putea pune probleme lui Iohannis în cursa pentru al doilea mandat, astfel încât șeful statului vrea să îi obțină un post de comisar european, pentru a-l scoate din joc.

Potrivit lui Ion Cristoiu, pericolul va veni însă din altă parte. Barna i l-a aruncat pe Cioloş drept momeală preşedintelui care îşi va canaliza eforturile împotriva liderului PLUS, rămânând descoperit în faţa lui Barna, care îi va da lovitura de graţie.

Astăzi, domnul Preda de la PLUS a cerut ca preşedintele să desemneze comisarul, deci Iohannis îl va desemna pe Dacian Cioloş comisar, aşa că scapă de Cioloş, dar de fapt Barna este cel care îl mănâncă pe Iohannis.  Barna a lucrat inteligent în ultima vreme. Asupra lui Barna era o presiune puternica din partea electoratului lui să scuipe în direcţia Antenei 3, dar el a venit, nu ca Răzvan Ungureanu cu aroganţă, ci cu cumpătare, pentru că el a calculat că în momentul în care va candida împotriva lui Iohannis, electoratul de la acest post să nu-l scuipe. El şi-a dat seama că sistemul se va năpusti asupra lui. Şi se va năpusti cu fasciştii, bolşevicii. Dar el s-a gândit că în funcţie de prestaţie poate smulge susţinere”, a opinat Ion Cristoiu.