Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis. În plină pandemie de coronavirus, șefului statului, dar și Guvernului li se cere să facă noi măriri.

Iohannis nu mai are nicio șansă

Cei de la PSD insistă cu dublarea alocațiilor și mărirea cu 40% a pensiilor în plină criză generată de coronavirus. Social democrații spun că, după motivarea Curţii Constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să promulge dublarea alocaţiilor, iar ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, să le plătească, deși bugetul de stat este deja pe avarie.

„După motivarea Curţii Constituţionale, Iohannis trebuie să promulge dublarea alocaţiilor! Iar Cîţu să le plătească, nu doar să facă împrumuturi enorme pe spinarea generaţiilor viitoare. Dacă tot le vorbesc românilor despre respectul legii, să înceapă prin a respecta ei înşişi legile: alocaţiile trebuie dublate, nu mărite cu 15-20 de lei, cum vor Cîţu şi Orban.

Este umilitor să le arunci copiilor nişte mărunţiş în rate, timp de 5 ani, spunând că nu sunt bani – asta după ce ai furat miliarde prin licitaţii aranjate în plină pandemie”, spun cei de la PSD, într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

Social-democraţii spun că Iohannis „se laudă cu 80 de miliarde de euro de la Bruxelles”, iar Cîţu „anunţă non-stop împrumuturi pe care le vor plăti copiii de azi”.

Sursa foto INQUAM / George Calin