În conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni de marţi seara, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă este în continuare mulţumit de activitatea unor miniştri precum Monica Anisie, Nelu Tătaru şi Marcel Vela, în contextul creşterii explozive a numărului de noi cazuri de COVID şi dacă îşi asumă în continuare organizarea alegerilor parlamentare din luna decembrie, având în vedere situaţie epidemiologică din ţară.

Ar fi o scuză foarte ieftină să căutăm politicieni vinovaţi

„Această evoluţie a pandemiei este de observat nu doar la noi, ci în întreaga Europă şi ar fi o scuză foarte ieftină să căutăm un politician sau mai mulţi politicieni vinovaţi. Guvernul şi eu şi alte autorităţi s-au străduit şi se străduiesc în continuare să facă tot ce este posibil pentru a preveni extinderea acestei pandemii la noi în ţară.

Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situaţie critică în ceea ce priveşte locurile de la Terapie Intensivă, în continuare se extind aceste facilităţi. Este însă clar că în acest moment trebuie să luam măsuri mai hotărâte dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii”, a declarat Klaus Iohannis.

Esenţa democraţiei stă în alegeri libere

„Pe de altă parte, trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe.

Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, a mai precizat şeful statului.