„Vedeți cei care locuiți în București sau în jur că deja o navetă de câțiva km devine un calvar pentru că infrastructura nu face față. Dacă vorbim de infrastructură, nu trebuie să ne gândim doar la autostrăzi, dar e transportul rutier, pe cale ferată, cel public, total deficitar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a criticat activitatea unor primari în acest sens.

„Dacă ne uităm la preocupările guvernanților și edililor, rămâi trăsnit. Se ocupă de cu totul altceva decât e nevoie pentru a face România mai funcțională. Această decorelare între nevoia românilor și mediul de afaceri si preocupările politicienilor trebuie corectată. Această corecție se numește alegeri”, a mai spus șeful statului, citat de Mediafax.

Șeful statului a declarat că ar fi nevoie de un pact pe infrastructură, deși nu încurajează semnarea de pacturi doar pentru ca ele să fie făcute. „După pactul semnat pe apărare, în politică s-a ajuns la pactomanie. Prea multe înțelegeri au fost proforme. Doar că în practică mai urma ceva…implementarea, care nu s-a făcut. Să nu mai menționăm situațiile în care ați semnat diferite înțelegeri care ulterior au fost ignorate”.