Președintele Klaus Iohannis a găzduit marți, la Cotroceni, ceremonia oficială prin care UDMR și Grupul minorităților naționale din Parlament au aderat la Acordul Politic Național pentru parcursul european al României.

Iohannis nu a scăpat prilejul să lanseze un nou atac furibund la adresa PSD și ALDE, singurele două formațiuni politice care au refuzat până acum să semneze Acordul.

”Pe 13 iunie, am semnat, alături de liderii a 4 partide, Acordul Politic Național pentru parcursul european al României. Am anunțat, atunci, că lista semnatarilor rămâne deschisă. Iată că UDMR și grupul parlamentar al minorităților naționale se alătură.

Într-o democrație, politicienii ascultă vocea cetățenilor și acționează în consecință. Acordul răspunde aspirațiilor cetățenilor români: state de drept, legiferare transparentă.

Singurele partide care au decis să nu semneze sunt PSD și ALDE care continuă să se îndepărteze de interesele cetățenilor. Se poziționează împotriva voinței românilor. Cetățenii și-au exprimat voința suverană într-un anumit sens, iar politicianul trebuie să acționeze în acord cu această dorință. Românii așteaptă să fie transpuse în măsuri concrete.

E nevoie ca răul din ultimii 2 ani să fie reparat. Drumul nu e ușor și se află la început”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

”Pentru implementarea rezultatului referendumului este nevoie de voință politică. (…) Voința cetățenilor trebuie respectată în mod obligatoriu. CCR a validat încă de luna trecută rezultatul referendumului. Repet, CCR a validat referendumul”, a adăugat el.