Liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și, respectiv, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat că nu vor accepta invitația de a merge la consultările pe tema referendumului. Acest lucru l-a înfuriat pe Klaus Iohannis, care a ieșit la atac. El a explicat că este o consultare cu foarte multă deschidere din partea sa.

“Consider că dacă am convocat un referendum pe justiție și situația din justiție acum se tot discută, iar din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiție, atunci o discuție se impune. Sunt dispus, în marja acestor consultări, și alte teme cu care vin reprezentanții partidului. Probabil unii mă vor întreba de referendum. Faptul că unii nu vor să vină la discuții cu președintele României, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. Este o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog este ciudat. Dacă se răzgândesc, sunt bine veniți. Vom avea un dialog foarte bun”, a comentat Klaus Iohannis.

Dacă Liviu Dragnea, a anunțat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, însă va trimite trei oameni din partea partidului, Călin Popescu Tăriceanu a fost mult mai categoric. ALDE nu va participa la aceste discuții.