Potrivit președintelui Iohannis, planul de relaxare va urma după încheierea stării de urgență, adica după data de 15 mai. Totuși, acest lucru se va întâmpla doar dacă numărul deceselor și persoanelor importante va scădea.

Todată, șeful statului a atras atenția că acest lucru se va întâmpla doar dacă „respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi”.

„Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese (…) scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Ce înseamnă relaxarea măsurilor?

Președintele Iohannis a explicat ce înseamnă de fapt relaxarea măsurilor. Potrivit acestuia, relaxare înseamnă faptul că autoritățile vor fi implicate mai puțin în viața fiecăruia, iar cetățenii vor avea o responsabilitate mult mai mare

„Relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia și atunci responsabilitatea revine mai mult decât acum fiecăruia dintre dumneavoastră. Fiecare dintre noi va fi mai responsabil în privința chestiunilor care îl privesc direct”, a adăugat Iohannis.