"Europa se află în faza terminală a vieţii sale. În niciun caz nu pot vedea această aglomerare ca fiind o metodă de succes prin care entităţile mici devin entităţi mai mari fără creştere economică. Vor exista fracturi. Este imposibil ca Europa să rămână unită”, a declarat Murrin pentru  CNBC, adăugând că gestionarea crizei de către liderii europeni a devenit disperată.

"Este fascinant să-i urmăreşti pe politicienii europeni cum încearcă, disperaţi, să ţină în viaţă un sistem falit din punct de vedere financiar şi din punct de vedere al mecanismelor care încurajează economiile progresive. Acum, când trebuie să încheie tot felul de înţelegeri între ei, disperarea este extrem de evidentă”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Murrin a declarat că Germania, care în prezent se află într-o poziţie foarte bună, nu va permite ca ceva să scadă standardul de viaţă al nemţilor, dar faza finală a uniunii monetare a început deja. "Ne aflăm în faza finală. Opinia generală faţă de aceste întâlniri politice frecvente care nu produc absolut nimic este că nu mai există nicio substanţă în spatele propunerilor făcute de liderii europeni”, a declarat Murrin, fiind convins că nicio sumă, oricât de mare ar fi ea, din partea Băncii Centrale Europene, nu va putea contrazice paradigma fundamentală conform căreia Europa nu poate să mai crească economic.

Simon Smith, economist-şef la FxPro, şi-a exprimat, de asemenea, pesimismul faţă de perspectiva găsirii unei soluţii de succes la criza datoriilor suverane şi a arătat că planul pus la cale de Angela Merkel şi de Nicolas Sarkozy este mult prea „beteag” pentru a rezolva problema.

"Ceea ce s-a anunţat nu este altceva decât o măsură de supraveghere mai puternică, ce nu a avut niciun efect în cei opt ani ai erei euro, aşa că nu văd de ce ei ar crede că va avea efect acum. Această propunere subliniază că ei nu prea au înţeleg criza asta şi nu cred că vor înţelege soluţia necesară”, a declarat Smith.