De o parte sunt taurii, care indică uriașele cozi și timpul mare de așteptare în SUA și Asia drept dovadă pentru succesul 4S și se așteaptă ca Apple să aibă un raport financiar pozitiv pentru trimestrul patru. De cealaltă parte sunt urșii, care arată spre multiple rapoarte care indică faptul că Apple a redus masiv comenzile pentru iPhone în rețelele sale de distribuție din Asia, posibil ca rezultat al deficitului de componente.
Acest argument este mai mult decât academic: Acțiunile Apple au scăzut în ultimele două zile în timp ce piața a înregistrat creșteri.

Deci, cine are dreptate?
Există un risc mare ca vânzările de iPhone din acest trimestru să fie dezamăgitoare. Cele două observații făcute mai sus nu se exclud. În acest moment, Apple ar putea trece prin ambele situații:

–    Cerere masivă pentru iPhone 4S (evidențiată de cozile interminabile și timpul mare de așteptare)
Și
–    Reducerea producției din cauza deficitului de componente

De fapt, mai important, a doua condiție o poate accentua pe prima: Cu cât Apple produce mai puține telefoane, cu atât cozile sunt mai mari și cererea va fi tot mai mare. În plus, știrile despre reducerea comenzilor în rețelele de distribuție Apple nu mai sunt limitate la un singur site de știri din Asia (Digitimes). Acum, știri similare au fost publicate de o serie de firme, inclusiv de Susquehanna, Citi, Stifel și Cleveland Research.

SURSA: Business Insider