Cutremur la Bursă. Doi dintre cei mai prezenți investitori de la BVB au fost condamnați pentru manipularea pieței de capital.

Este vorba despre Dragoș Bîlteanu, soțul cântăreței Cristina Rus și Najib el Lakis, care au primit câte trei de ani de închisoare, după cum notează financialintelligence.ro.

Procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei doi de delapidare, spălare de bani şi manipulare a pieţei de capital, spunând că aceştia ar fi produs un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro.

La izbucnirea scandalului, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele pentru funcţiile de administratori la SIF1.

Procurorii DIICOT au susţinut că cei doi deţineau concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%), în condițiile în care pragul limită de deținere la SIF-uri este de 5%.