În acest context, posibilitatea de a tranzacționa simplu și în siguranță a devenit o nevoie care nu a rămas fără răspuns. Platformele de tranzacționare românești sunt apreciate de mulți utilizatori, datorită facilităților disponibile, dar și a beneficiilor cu care acestea vin.

Una dintre cele mai noi platforme de tranzacționare este ro.exchange. Având 15 piețe active, acest serviciu oferă posibilitatea de a cumpăra și vinde criptomonede atât în schimbul altor active digitale, cât și în schimbul euro. Cele mai cunoscute monede digitale tranzacționabile sunt Bitcoin și Ethereum, dar platforma oferă acces și la alte 5 cripto monede, la fel de apreciate de comunitatea internațională: XRP, Dash, Litecoin, Bitcoin Cash și Tether.

Depunerea sau retragerea de euro în vederea tranzacționării se fac prin conturi SEPA, iar platforma ro.exchange nu percepe comision pentru aceste servicii. Cele mai active piețe sunt BTC/EURO și ETH/EURO, semn că românii înțeleg potențiala valoare Bitcoin, dar și a cripto monedelor în general.

De remarcat este diferența mică dintre prețul de vânzare și cel de cumpărare de pe platformă. Acest lucru arată că utilizatorii sunt activi, tranzacționează în mod responsabil și frecvent. Schimburile se realizează exclusiv între utilizatori, platforma percepând pentru acest serviciu o taxă unică de doar 0.15%.

Printre beneficiile ro.exchange, 2 merită atenție sporită. În primul rând, platforma oferă cripto monede cadou. Orice cont nou și verificat, este credit automat cu 22 XRP. Deși valoarea nu este mare la momentul actual (puțin sub $10), acest beneficiu oferă românilor posibilitatea de a începe să tranzacționeze cu 0 investiție. Cei 22 XRP se pot utiliza pentru tranzacții de cripto monede și euro sau pot fi retrași într-un portofel digital.

Cel de-al doilea mare avantaj al acestei platforme este sistemul de afiliere. Acest lucru presupune că fiecare utilizator are asociat un link unic pe care îl poate distribui pe rețelele de socializare, publice sau private. Dacă unul dintre prietenii săi alege să tranzacționeze folosind acel link, atunci utilizatorul primește automat jumătate din comisionul standard al prietenului său. Astfel, platforma a ales să împartă din profituri cu utilizatorii săi, crescând comunitatea în mod organic.

Nu în ultimul rând, platforma ro.exchange oferă un grad ridicat de securitate pentru stocarea fondurilor clienților. Ei beneficiază de portofele dedicate, cu stocare offline, departe de potențiale atacuri cibernetice.

Autor: InfoCryptoLand