Investiția va asigura, de asemenea, fonduri suplimentare necesare accelerării dezvoltării celorlalte active existente ale companiei, care includ 30 de perimetre de exploatare, dezvoltare și explorare pe teritoriul României. În urma tranzacției finalizate recent, Amromco a achiziționat de la Petrom 3 câmpuri petroliere în partea de Nord-Est a României, intenționând să continue colaborarea cu această companie în regiune. Mai mult, Amromco a dezvoltat un parteneriat cu Romgaz începând cu anul 2003. În acest timp, a derulat cu succes operațiuni de dezvoltare și reabilitare a producției în câteva câmpuri deținute de Romgaz, totalizând o producție suplimentară de aproximativ 2 mld mc.  
Ca parte integrantă a acordului, Amromco și Mercuria vor stabili, de asemenea, o asociere de marketing pentru derularea activităților de comerț pe teritoriul României, oferind oportunități suplimentare în sectorul vânzării de gaze. Arie Pilo, Directorul de Investiții din cadrul companiei Mercuria, a fost numit în Consiliul Amromco în calitate de Director non-executiv, aducând o contribuție majoră în domeniul expertizei investițiilor în sectorul energetic.  
First Reserve, cea mai mare companie privată de capital pe plan internațional concentrată exclusiv pe domeniul energetic, va rămâne în continuare acționarul majoritar în cadrul Amromco. Echipa managerială din cadrul companiei prezintă, de asemenea, un interes major. 
Amromco deține recordul dovedit în re-dezvoltare și producție în România de-a lungul unei perioade de 11 ani. Acesta constă într-o cotă de succes de 80% în operațiuni de foraj și reparații capitale. Fluxurile de numerar rezultate din producția curentă sunt în creștere, fundamentând compania, și dând naștere unor noi oportunități și valoare adăugată pentru acționari. Prin combinarea liberalizării prețului la gaze în România cu oportunitățile pe piață de export, Amromco deține o poziție care îi asigură beneficii din tarifarea îmbunătățită a gazelor. 
„Investițiile făcute de Mercuria determină dezvoltarea accelerată a companiei Amromco, prin creșterea producției din active existente și achiziționarea de noi oportunități în Europa de Est. De asemenera, acordul plasează compania într-o poziție benefică în vederea încheierii altor parteneriate strategice cu companii de petrol și gaze care se impun în plan regional, adăugând capital puternic recordului operațional dovedit și capacitatea de a oferi propuneri de marketing și comercializare reciproc avantajoase”, spune Ron Carpenter, CEO al Amromco.   
„Mercuria este încântată să dezvolte acest parteneriat de investiții cu Amromco și First Reserve. Considerăm că România va deveni un punct energetic central în zonă, iar Amromco deține poziția unică ce îi permite să devină unul dintre participanții de seamă în cadrul pieței liberalizate de gaze în curs de desfasurare”, arată și Shameek Konar, Director de investiții în cadrul companiei Mercuria. 
„Acesta este un parteneriat captivant pentru Mercuria, având în vedere că suntem parteneri cu cea mai mare companie independentă producătoare de gaze din România și o companie cu capital privat care este lider în sectorul energetic. Am fost impresionați de portofoliul de active bine echilibrat al companiei, de capabilitățile și recordul operațional din România, precum și de pârghiile pe care le posedă pentru a dezvoltă aceste atribute, atât în România cât și în zonă. În plus, echipa managerială a Amromco are zeci de ani de experiență în țara, precum și o expertiză tehnică semnificativă. Așteptăm cu interes valorificarea parteneriatului nostru prin experiență vastă în comercializarea de petrol și gaze”, spune Arie Pilo, Director de investiții în cadrul companiei Mercuria. 
„De la preluarea Amromco, cu aproape doi ani în urmă, First Reserve a fost încântată să se implice în dezvoltarea substanțială a companiei în România. Ne face plăcere că Mercuria, o organizație de succes în domeniul comerțului, ni se va alătura acum în procesul de creștere al Amromco prin dezvoltarea fondului de active existent, precum și în căutarea de noi oportunități de achiziție și de asociere”, mai declară Anastasia Deulina, Director în cadrul First Reserve.