Chiar dacă știe că în România echitația nu este un sport popular, totuși Ozana Moraru este convinsă că acest lucru se va schimba peste câțiva ani, când la Equestria – numele pe care l-a dat clubului unde funcționează baza –  vor fi organizate foarte multe concursuri internaționale.

”Cred că este un business profitabil pe termen lung”, spune ea. De aceea, nu oprește investițiile. Își dorește să dezvolte clubul și pe segmentul turistic – există deja un hotel și un restaurant, tocmai pentru ca aducerea sportivilor străini să fie mai ușoară. Pentru acest lucru, până la finele anului va dubla numărul angajaților, luând în calcul și achiziționarea unor cai, ”mai puțin lucrați”, ”pe care, după ce îi lucrezi , îi vinzi la un preț mai mare”, explică Moraru.

În prezent, la Equestria sunt 25 de cai, dintre care 11 în pensiune. Ce înseamnă ”în pensiune”? ”Sunt proprietari de cai, profesioniști sau nu, care își cumpără un cal sau mai mulți, pe care nu au unde să îi țină. Vin la noi și închiriază spațiul, cu tot cu servicii: mâncare, îngrijire, antrenamente”, răspunde Ozana Moraru. Pensiunea completă, cu toate aceste servicii, costă în jur de 350 euro pe lună. În plus, cei care vor să ia ore de călărie vor plăti între 50 și 100 lei, în funcție de durată. În prezent, există deja câteva zeci de copii care iau lecții, pentru anul viitor Moraru mizând pe o dublare.

Baza hipică se întinde pe o suprafață de două hectare și jumătate, iar construcția ei a început în mai 2009. Investiția totală a fost susținută din fonduri proprii.