Municipiul Suceava interzice hrănirea porumbeilor
Hrănirea porumbeilor în spațiul public este strict interzisă în municipiul Suceava. Cei care vor continua să hrănească porumbeii vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 600 de lei și 1.000 de lei.
De fapt, amenda nu este dată pentru hrănirea porumbeilor, ci pentru mizeria produsă în urma acestui gest pe spațiul public. În prezent, polițiștii locali patrulează în zona centrală și îi atenționează pe suceveni.
Un bucureștean a fost amendat cu 6.500 de lei, după ce a hrănit porumbeii
În luna februarie, un bucureștean a fost amendat cu 6.500 de lei, după ce a hrănit porumbeii în zona Pieței Drumul Taberei.
A fost prins de polițistul local care l-a văzut aruncând arpacaș la rădăcina unui copac, chiar sub un panou care interzice acest lucru. Când i-a cerut să se legitimeze, bărbatul a refuzat și a început să-l înjure pe polițist. El a încercat să fugă, dar a fost prins de un echipaj de la Circulație. Bărbatul și-a recunoscut fapta, iar pentru acest comportament a primit amenda de 6.500 de lei.
De ce nu trebuie să hrănim porumbeii? Explicația unui medic parazitolog
Hrănirea porumbeilor poate duce la răspândirea unor boli infecțioase. Porumbeii pot purta paraziți care pot fi transmiși la alte animale sau oameni prin mâncarea pe care o consumă sau prin fecalele lor, spune parazitologul Edward Bartuli pentru evz.ro.
E important să fim atenți la igienă și să folosim hrană de calitate pentru a preveni infecțiile. De asemenea, e bine să păstrăm distanța față de porumbeii sălbatici sau bolnavi pentru a evita contactul direct. Cei care hrănesc porumbeii pe stradă riscă să facă psitacoză, cunoscută și ca „boala papagalului”.
Mulți pacienți ajung cu această problemă primăvara, când apar mai mulți porumbei. Cea mai bună metodă de prevenire a psitacozei este să nu hrănim porumbeii. Dacă după ce ai hrănit păsările apar simptome de boală infecțioasă, e recomandat să mergi de urgență la spital.
Cei care hrănesc porumbei riscă să facă și salmoneloză aviară, o boală cauzată de bacterii din genul Salmonella, care se găsesc în fecalele păsărilor. Contactul cu aceste fecale sau cu obiecte contaminate poate duce la febră, diaree, vărsături și dureri de burtă.