Intervalul necesar pentru administrarea dozei booster cu Moderna a fost redus: Poate ajuta la reducerea scăderii imunităţii

În acest context, Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluare şi cercetare biologică al FDA, a explicat că vaccinarea este „cea mai bună apărare a noastră împotriva COVID-19”.

„Vaccinarea este cea mai bună apărare a noastră împotriva COVID-19, inclusiv a variantelor în circulaţie, şi scurtarea duratei de timp între finalizarea seriei iniţiale şi o doză booster poate ajuta la reducerea scăderii imunităţii”, a declarat Peter Marks, conform reuters.com

Decizia survine după cea comunicată luni de FDA de a scurta de la şase la cinci luni intervalul de timp necesar până la administrarea dozei booster a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, agenţia americană explicând că modificarea poate oferi o mai bună protecţie împotriva variantei Omicron înalt transmisibile a SARS-CoV-2.

Noi informații despre Omicron

Simptomele de Covid-19 sunt bine cunoscute: tuse continuă, febră și pierderea mirosului sau a gustului. Cu toate acestea, când vine vorba de Omicron, simptomele raportate au părut să varieze, iar două dintre acestea au fost neobișnuite.

Recent, două simptome ciudate ale virusului au fost raportate la pacienți: ochi roșii sau conjunctivită și căderea părului.

Potrivit Healthline, Omicron atacă enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2, care se găsește în părți ale ochilor, cum ar fi retina și celulele care căptușesc albul ochiului și pleoapa). Acest lucru se poate întâmpla în aproximativ două zile de la contractarea Omicron.

Conform Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este un simptom comun al Covid-19.

Acest lucru se întâmplă pentru că mai multe fire de păr intră în faza de „vărsare” după ce o persoană a făcut febră. Acest lucru este mai probabil să se întâmple spre sfârșitul infecției.

Potrivit datelor recente, Omicron provoacă boli mai ușoare decât varianta Delta, în special la cei care sunt vaccinați. Toată lumea ar trebui să fie conștientă de principalele simptome: tuse, pierderea gustului și a mirosului și febră.

Cu toate acestea, experții din întreaga lume au identificat acum opt simptome specifice ale variantei Omicron. Acestea sunt dureri în gât, nas care curge, oboseală, strănut, dureri de spate, dureri de cap, transpirații nocturne și dureri musculare.

Aceste simptome pot apărea la două zile după expunerea la varianta Omicron. Profesorul Tim Spector, om de știință din spatele aplicației de urmărire a simptomelor Zoe, a descris simptomele Omicron ca fiind mai asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite.

Aceasta înseamnă că este mult mai ușor să nu-ți dai seama dacă ești infectat cu Omicron, profesorul Spector avertizând că persoanele care prezintă simptome asemănătoare răcelii trebuie să facă un test Covid-19 pentru a afla dacă sunt sau nu infectate.